جراحی رباط صلیبی
پارگی رباط صلیبی خلفی زانو PCL، تشخیص و درمان




تشخیص پارگی رباط PCL
۳۲۳۲۵۸۷۷ و ۳۲۳۲۵۸۷۶
درمان جراحی یا غیر جراحی؟

در صورت عدم درمان به موقع طی 10 تا 15 سال آرتروز زودرس در مفصل زانو ایجاد میشود و زانو بتدریج دردناک میشود. پارگیهای ناکامل PCL، دربرخی موارد با بی حرکتی در گچ یا زانو بند مخصوص قابل درمان است. پس از یک دوره بی حرکتی تقویت عضلات چهار سر ران باعث بهبود نسبی میشود. درمواردی که پارگی رباط PCL بصورت کامل وجود دارد بخصوص در صورت پارگی همزمان رباط صلیبی ACL یا رباط های جانبی زانو نیاز به جراحی وجود دارد.
بهترین روش جراحی بازسازی رباط PCL با تکنیک آرتروسکوپی (جراحی بسته) است. برخی از جراحان ارتوپد به این روش جراحی لیزری زانو میگویند که این عنوان صحیح نیست. در واقع در اعمال جراحی زانو به هیچ وجه از لیزر استفاده نمیشود و منظور جراحی بسته از طریق سوراخهای کوچک در اطراف زانو است.
درروش آرتروسکوپی ابتدا با استفاده از یک دوربین کوچک معاینه داخل زانو انجام میشود سپس بقایای رباط PCL برداشته میشود ودو تونل استخوانی در داخل زانو ایجاد میشود. سپس آماده سازی گرافت تاندونی انجام میشود. اکثر جراحان زانو برای بازسازی PCL از آلوگرافت استفاده میکنند. آلوگرافت در واقع بافت تاندونی عضلات ساق است که از بیماران مرگ مغزی جدا شده و بصورت منجمد در بانک پیوند اعضا نگه داری میشود. در صورت عدم رضایت بیماربرای استفاده از آلوگرافت میتوان از تاندون کشکک استفاده کرد. پس از آماده سازی گرافت تاندونی از تونلهای استخوانی عبور داده میشود و با پیچهای قابل جذب و یک دکمه مخصوص به نام اندوباتن به استخوان زانو متصل میشود.